Weerstand

Bergamot Reggio

Een frisse geur die ontspannend en opwekkend werkt. De olie is ook te gebruiken voor diverse huidklachten.

Psychisch: Bergamot olie werkt ontspannend en geeft mentale kracht. Als je uit balans bent, geeft Bergamot olie je kracht om de stabiliteit weer terug te vinden. Deze olie laat je de zonnige kanten van het leven weer zien. Je hartchakra opent zich wanneer deze door verdriet is gesloten. Bij vermoeidheid werkt de olie opwekkend en opbeurend.

Lichamelijk: Bergamot olie werkt desinfecterend en antiviraal. Het werkt onder andere goed tegen het herpeszoster virus, het virus dat een koortslip veroorzaakt. Wanneer je last hebt van eczeem, steenpuisten, littekens of slecht helende wonden is bergamot een fijne olie om je te ondersteunen.

Let op! Bergamot is een citrus olie en zeer fotosensibel, wat inhoud dat het pigment in de huid sterk reageert zodra het in de zon komt. Hierdoor ontstaan er pigmentvlekken die niet meer weg gaan. Het kan zelfs verbranding veroorzaken.

Wanneer je deze olie op de huid wil gebruiken is het altijd verstandig dit eerst voorzichtig te testen. Deze olie kan bij overgevoeligheid huidirritatie veroorzaken.

Prijs € 11,95

Citroen

Citroen olie heeft anti-virale werking en is daarom een fijne ondersteuning bij griep en infecties aan de luchtwegen. Citroen zorgt ook voor een frisse wind door jouw geest. Je voelt je direct lichter en vrijer.

Lichamelijk: Citroen olie is een frisse olie met een sterke antivirale werking. Deze olie activeert de witte bloedlichaampjes en versterkt daardoor je weerstand. Citroenolie is fijn als je last hebt van huidproblemen zoals wratten, eksterogen en sproeten, maar deze etherische olie helpt ook bij allerhande problemen aan het mondslijmvlies zoals: ontstoken tandvlees, mondzweertjes of pijnlijke tong. Het herpesvirus dat een koortslip veroorzaakt is ook met citroen aan te pakken. Maak hiervoor een lippenbalsem met daarin citroen, tea tree en bergamot.

Psychisch: Werkt als een frisse wind voor je geest. Druppel een paar druppels olie in de diffuser en je voelt je weer helemaal in het hier en nu. Bij geestelijke vermoeidheid zorgt deze olie ervoor dat je je lichter en vrijer voelt.

Let op! Voordat je Citroen olie op de huid gebruikt is het verstandig om altijd eerst een allergietest te doen. Gebruik deze olie niet in bad, want het kan de huid irriteren. Citroen olie is fotosensibel, dus pas op met zonlicht.

Prijs € 8,95

Grove Den

Deze fris geurende olie werkt ondersteunend bij luchtwegaandoeningen. Het werkt slijmoplossend en antibacterieel, waardoor het een fijne olie is tijdens griep en verkoudheid. Bij een verstopte neus is dit een heerlijke olie voor in je stoomwater.

Grove Den werkt pijnstillend bij gewrichtsaandoeningen, zoals jicht en artritis. Daarnaast breng deze olie rust bij rusteloosheid en overprikkeling.

Deze olie heeft tevens een insect werende geur en houdt muggen en vliegen weg. Dus ook fijn om 's zomers in je diffuser op je slaapkamer te gebruiken.

Let op! Deze olie kan bij overgevoeligheid allergische reacties veroorzaken.

Prijs € 7,95 10 ml

Eucalyptus

Eucalyptus etherische olie werkt verlichtend bij verkoudheid, keelpijn, griep en andere infectieziektes. Wanneer je last hebt van je spieren is eucalyptus olie ook fijn om mee te masseren. Het ontspant de spieren en verstuikingen genezen sneller. Ook bij reumatische pijnen kan deze olie verlichting geven.

Let op! Eucalyptus olie kun je beter niet samen gebruiken met homeopathische geneesmiddelen.

Tip! Meng een paar druppels olie met een milde groene zeep om je huis mee schoon te maken. Het ruikt lekker en werkt desinfecterend.

Prijs € 7,95

High Immune  

High immune bevat een mix van etherische oliën die een anti-virale en desinfecterende werking hebben. Het is een fijne olie om te gebruiken als je grieperig of verkouden bent.

Ingrediënten:
Rozemarijn, Tijm, Eucalyptus en Tea Tree

Gebruik:
Verdampen in de ruimte: De makkelijkste manier om deze olie toe te passen is verdampen in de ruimte, in een diffuser of aroma brander. Dit werkt twee kanten op; als je ziek bent werken de oliën versterkend en daarnaast wordt de omgeving beschermd zodat zij niet of minder snel ziek worden.

Stomen: Door te stomen met High Immune zorg je voor een heerlijk verfrissend gevoel en komen je holtes weer open te staan. Maak een kom heet water, doe daar 3 druppels High Immune in en ga daar met je hoofd boven hangen. Doe een handdoek over je hoofd heen om de stoom op te vangen.

Insmeren: Maak een mengsel van een basis olie; bijvoorbeeld Amandel olie en wrijf daar je borst en bovenrug mee in. Je kunt ook een beetje onder je voeten smeren. 

Een voetbad: Maak een lekker warm voetenbadje met een paar druppels olie. Voeg daar evt wat amandelolie of Himalaya zout aan toe.

Geursteen of wattenschijfje: Doe een paar druppels op een houten aroma cilinder of wattenschijfje en leg dit bij je hoofd als je naar bed gaat. 

Prijs € 14,95

Lemongrass

Een frisse olie die werkt als een zonnestraal en je direct een vrolijk gevoel geeft. Daarnaast werkt de olie koortsverlagend en versterkend.

Lichamelijk: Lemongrass olie werkt koortsverlagend en versterkend. Je kunt de olie preventief gebruiken bij schimmelinfecties. Bij grove poriën kun je er een crème van maken. Lemongrass is een fijne olie bij het geven van een lymfedrainage, het versterkt de vaatwanden dus goed te gebruiken bij het bestrijden van aambeien en spataderen en het vermindert blauwe plekken.

Tip: Doe tijdens en na het koken van kruidige of scherpe gerechten een paar druppels Lemongrass olie in de diffuser en de kookgeurtjes verdwijnen. Deze olie ook goed te gebruiken om insecten zoals muggen, wespen en vliegen te weren.

Prijs € 7,95

Pepermunt

Pepermunt staat bekend om zijn kalmerende werking op het spijsverteringskanaal. Het werkt krampwerend en pijnstillend.

Daarnaast is Pepermunt olie fijn in een diffuser bij griepklachten die samen gaan met koorts. De olie biedt verlichting bij hoofdpijn en koorts.

Bij hoofdpijn kun je de olie inademen en een druppel op de zijkant van je hoofd masseren.

Deze pepermuntolie werkt ook op de psyche als een verfrissende zeewind. Mist en wolken verdwijnen en er ontstaat een helder zicht op de dingen. De olie heeft een kristalheldere werking bij malende gedachten en wanneer alles er dof en vastgelopen uitziet. De horizon verbreedt zich en het hoofd klaart weer op.

Prijs € 8,95

Tea Tree etherische olie

Tea Tree olie is wetenschappelijk de meest onderzochte olie. Gebleken is dat Tea Tree olie schimmelinfecties, bacteriën en virussen te lijf gaat. Door deze eigenschap kan de olie op ieder terrein dat te maken heeft met infecties worden ingezet.

Tea Tree olie werkt ondersteunend bij o.a. schimmelinfecties, bacteriën en virussen en is daarom goed te gebruiken bij griep, verkoudheid en keelpijn. Maar ook bij verschillende huidklachten, zoals acne, een koortslip, zwemmerseczeem, jeuk of een schimmelnagel. Ben je gebeten door een insect? Meng dan een druppeltje Tea Tree olie met een basisolie aan en masseer zachtjes in. Dit verzacht de pijn en zorgt ervoor dat de jeuk verdwijnt.

Daarnaast heeft Tea tree olie een insect werende geur en is daarom goed te gebruiken om hoofdluis te voorkomen. Hoofdluis verspreidt zich zaak doordat jassen op scholen dicht bij elkaar hangen. Door 1 of 2 druppels tea tree olie in de kraag of capuchon van de jas van jouw kind te druppelen, voorkom je dat luizen overspringen en zich gaan nestelen.

Let op! breng de olie met mate rechtstreeks op de huid. Wanneer je de olie te vaak gebruikt, kan er huidirritatie ontstaan.

Prijs € 8,95 10 ml