Enkelvoudige oliën

Grove Den

Deze fris geurende olie werkt ondersteunend bij luchtwegaandoeningen. Het werkt slijmoplossend en antibacterieel, waardoor het een fijne olie is tijdens griep en verkoudheid. Bij een verstopte neus is dit een heerlijke olie voor in je stoomwater.

Grove Den werkt pijnstillend bij gewrichtsaandoeningen, zoals jicht en artritis. Daarnaast breng deze olie rust bij rusteloosheid en overprikkeling.

Deze olie heeft tevens een insect werende geur en houdt muggen en vliegen weg. Dus ook fijn om 's zomers in je diffuser op je slaapkamer te gebruiken.

Let op! Deze olie kan bij overgevoeligheid allergische reacties veroorzaken.

Prijs € 7,95 10 ml

Eucalyptus

Eucalyptus etherische olie werkt verlichtend bij verkoudheid, keelpijn, griep en andere infectieziektes. Wanneer je last hebt van je spieren is eucalyptus olie ook fijn om mee te masseren. Het ontspant de spieren en verstuikingen genezen sneller. Ook bij reumatische pijnen kan deze olie verlichting geven.

Let op! Eucalyptus olie kun je beter niet samen gebruiken met homeopathische geneesmiddelen.

Tip! Meng een paar druppels olie met een milde groene zeep om je huis mee schoon te maken. Het ruikt lekker en werkt desinfecterend.

Prijs € 6,95

Lavendel

Lavendelolie is een zeer veelzijdige olie. Lavendel geeft een fijne en frisse sfeer en is goed te gebruiken bij spanningen, stress en slapeloosheid. Het ontspant de zenuwen en is een fijne olie om te gebruiken bij het inslapen. Ook heerlijk in een voetenbadje voor het slapen gaan.

Lavendel heeft een kalmerend en ontspannend effect en is te gebruiken voor verschillende huidklachten en daarom een ideale olie voor in de verbanddoos. Je kunt het onder andere gebruiken bij snijwonden, brandwonden, puistjes, allergische reacties, insectenbeten, diverse soorten huiduitslag en als nabehandeling bij littekens.

Prijs € 11,95 10 ml

Mandarijn

Mandarijn zorgt voor een fijne en positieve sfeer, voor ontspanning en ondersteunt je om beter te slapen.

Deze frisse en zoete geur werkt ontspannend, maakt vrolijk en brengt je in contact met het kind in jezelf. Mandarijn olie is een warme en vrolijke olie die je de zonnige kant van het leven laat zien en je weer laat lachen.

Het is ook een hele fijne olie voor (kleine) kinderen. De olie werkt ontspannend en is fijn te gebruiken in een diffuser op de slaapkamer. Het zorgt voor een betere nachtrust en is een goede ondersteuning bij bedplassen.

Daarnaast stilt deze olie krampen en sterkt de maag. Ook te gebruiken bij slaap- en spijsverteringsstoornissen. De olie kan dan worden gemengd met een basisolie en op de maagstreek worden aangebracht.

Prijs € 8,95 10 ml

Pepermunt

Pepermunt staat bekend om zijn kalmerende werking op het spijsverteringskanaal. Het werkt krampwerend en pijnstillend.

Daarnaast is Pepermunt olie fijn in een diffuser bij griepklachten die samen gaan met koorts. De olie biedt verlichting bij hoofdpijn en koorts.

Bij hoofdpijn kun je de olie inademen en een druppel op de zijkant van je hoofd masseren.

Deze pepermuntolie werkt ook op de psyche als een verfrissende zeewind. Mist en wolken verdwijnen en er ontstaat een helder zicht op de dingen. De olie heeft een kristalheldere werking bij malende gedachten en wanneer alles er dof en vastgelopen uitziet. De horizon verbreedt zich en het hoofd klaart weer op.

Prijs € 8,95

Petitgrain

Deze frisse olie is goed inzetbaar als je stress hebt en dit zich uit in je spijsverteringskanaal. Je wordt er rustiger door en het verlicht spanningsbuikpijn. Petitgrain werkt stimulerend en opwekkend na een stressvolle dag en vrolijkt je op wanneer verdriet de overhand lijkt te krijgen. De olie is ook fijn voor je creativiteit, intuïtie en een helder waarnemingsvermogen.

Als toevoeging in zelfgemaakte crèmes werkt Petitgrain tegen vette en onzuivere huid en in shampoos tegen vet haar. Goed middel om striae minder vurig te maken en het werkt verstevigend op de huid.

Prijs € 9,95 10 ml

Sinaasappel

Van de geur van deze olie word je meteen vrolijk. Sinaasappelolie creëert een warme en aangename sfeer in huis.

Deze olie schenkt je vreugde en vitaliteit, verwarmt en neemt angst voor het nieuwe weg. Een fijne olie om vooroordelen mee op te ruimen en een ruim hart te hebben voor iedereen. Door de frisse en aromatische geur is de olie ook erg geliefd bij kinderen.

Gebruik sinaasappel olie in je diffuser. Ook fijn om te combineren met lavendelolie voor extra ontspanning

Prijs € 8,95 10 ml

Tea Tree etherische olie

Tea Tree olie is wetenschappelijk de meest onderzochte olie. Gebleken is dat Tea Tree olie schimmelinfecties, bacteriën en virussen te lijf gaat. Door deze eigenschap kan de olie op ieder terrein dat te maken heeft met infecties worden ingezet.

Tea Tree olie werkt ondersteunend bij o.a. schimmelinfecties, bacteriën en virussen en is daarom goed te gebruiken bij griep, verkoudheid en keelpijn. Maar ook bij verschillende huidklachten, zoals acne, een koortslip, zwemmerseczeem, jeuk of een schimmelnagel. Ben je gebeten door een insect? Meng dan een druppeltje Tea Tree olie met een basisolie aan en masseer zachtjes in. Dit verzacht de pijn en zorgt ervoor dat de jeuk verdwijnt.

Daarnaast heeft Tea tree olie een insect werende geur en is daarom goed te gebruiken om hoofdluis te voorkomen. Hoofdluis verspreidt zich zaak doordat jassen op scholen dicht bij elkaar hangen. Door 1 of 2 druppels tea tree olie in de kraag of capuchon van de jas van jouw kind te druppelen, voorkom je dat luizen overspringen en zich gaan nestelen.

Let op! breng de olie met mate rechtstreeks op de huid. Wanneer je de olie te vaak gebruikt, kan er huidirritatie ontstaan.

Prijs € 8,95 10 ml

Bergamot Reggio

Een frisse geur die ontspannend en opwekkend werkt. De olie is ook te gebruiken voor diverse huidklachten.

Psychisch: Bergamot olie werkt ontspannend en geeft mentale kracht. Als je uit balans bent, geeft Bergamot olie je kracht om de stabiliteit weer terug te vinden. Deze olie laat je de zonnige kanten van het leven weer zien. Je hartchakra opent zich wanneer deze door verdriet is gesloten. Bij vermoeidheid werkt de olie opwekkend en opbeurend.

Lichamelijk: Bergamot olie werkt desinfecterend en antiviraal. Het werkt onder andere goed tegen het herpeszoster virus, het virus dat een koortslip veroorzaakt. Wanneer je last hebt van eczeem, steenpuisten, littekens of slecht helende wonden is bergamot een fijne olie om je te ondersteunen.

Let op!  Bergamot is een citrus olie en  zeer fotosensibel, wat inhoud dat het pigment in de huid sterk reageert zodra het in de zon komt. Hierdoor ontstaan er pigmentvlekken die niet meer weg gaan. Het kan zelfs verbranding veroorzaken. 

Wanneer je deze olie op de huid wil gebruiken is het altijd verstandig dit eerst voorzichtig te testen. Deze olie kan bij overgevoeligheid huidirritatie veroorzaken.

Prijs € 11,95

Geranium

Geranium olie is een echte vrouwelijke olie en helpt je onder andere bij het ondersteunen van PMS klachten, zoals wisselende stemmingen en gezwollen en/of pijnlijke borsten of tijdens de menopauze.  

Ook bij problemen van de huid is Geranium een aanrader, of je nu een vette of een droge huid hebt, deze olie harmoniseert de talgproductie. Ook heel geschikt voor winter handen en voeten en koortsuitslag. 

Daarnaast is het een goede muggen verdrijver en kan de olie gebruikt worden bij de bestrijding van luizen. 

Psychisch: Geranium olie kalmeert en ontspant bij heftige emotionele druk. De olie is geschikt bij depressies, het verdrijft slechte gedachten en opent je de ogen voor de mooie kanten van het leven. Ook herstelt het je innerlijke evenwicht en helpt het je bij het loslaten van spanningen, stress en ergernissen.

Let op! Gevoelige mensen kunnen huiduitslag krijgen van deze olie.

Prijs € 13,95

Kamille Rooms 10%

Kamille staat bekend om de ontspannende en kalmerende werking, maar is ook een hele fijne olie om te gebruiken bij verschillende huidklachten 

Lichamelijk: Een fijne olie om te gebruiken bij diverse huidproblemen zoals kleine brandwondjes, eczeem, acne, blaren, insectenbeten of andere kleine wondjes. 

Daarnaast werkt kamille olie ook ontkrampend, wat met name fijn is bij migraine, stress of menstruatiekrampen.

Psychisch: Roomse Kamille heeft  een rustgevende en kalmerende werking en zorgt ervoor dat je je warm en geborgen voelt en beter kunt ontspannen. Gebruik deze olie bijvoorbeeld eens tijdens een ontspanningsmassage. Voeg dan een paar druppels aan de olie toe of voor het slapen gaan in een voetenbadje met Himalaya zout. 

Wanneer je last hebt van een overactief keelchakra en je wil uitspreken zonder verwijten of boosheid kan deze olie je goed ondersteunen. 

Voor kleine kindjes werkt deze olie in een diffuser heel ontspannend!

Prijs € 12,95

Scharlei 

Scharlei is een fijne olie om in te zetten bij klachten als stress en angst (zowel voor volwassenen als kinderen).

Lichamelijk: Scharlei is in te zetten bij diverse klachten en kwalen, zoals bijvoorbeeld stress en vermoeidheid, maar ook bij angst en depressies zowel bij volwassenen als kinderen. 

Scharlei werkt hormoon regulerend en is daarom fijn voor vrouwen met menstruatieklachten. Bij roos en haaruitval kun je een paar druppels olie toevoegen aan je shampoo. Deze olie werkt bacteriedodend en is daarom ook te gebruiken bij luchtweginfecties 

Psychisch: Deze olie kan ondersteunen bij het dromen. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je dromen en onthoudt ze beter. De olie helpt jou bij het dromen van de waarheid. Heb je een probleem en zie je de oplossing niet? gebruik de olie  dan tijdens het slapen in je diffuser en de dromen komen met antwoorden. Deze olie werkt ook verhelderend en ondersteunt jou om duidelijk(er) te zijn.

Ook fijn om te combineren met:  Bergamot Reggio, Geranium, Grove den, Lavendel, Sinaasappel en Wierook.

Let op: Deze olie niet gebruiken tijdens de zwangerschap of bij het gebruik van alcohol!

Prijs € 16,95

Wierook (Frankincense) 

Deze geliefde olie heeft kalmerende eigenschappen en is vooral erg fijn bij meditaties en yoga, maar heeft ook veel voordelen voor de huid.

Deze olie verdiept de ademhaling en heeft een weldadig effect op lichaam en geest. Het werkt aardend, brengt balans, geeft innerlijke kracht en zelfverzekerdheid, schept een gevoel van verbondenheid en helpt bij het loslaten van gebeurtenissen in het verleden. 

Lichamelijk: Wierook olie wordt veel gebruikt in huid crèmes. Het helpt tegen rimpels en ouderdomsvlekken, maar kan onder ondersteunen bij puistjes, littekens en kleine brandwondjes.

Psychisch: Deze olie wordt veel gebruikt bij meditaties, visualisaties en yoga. De olie is een bruggenbouwer tussen de materiële en spirituele wereld. Het helpt je om het aardse los te laten en dichter bij jezelf te komen. Een fijne olie om je persoonlijke groei te stimuleren.

Een druppels olie op je kruin beschermt je tegen prikkels van buitenaf. Heel fijn voor hooggevoelige personen. 

Prijs € 13,95

Ylang Ylang 

Deze olie heeft een vrij sterke en zoete geur. De olie verjaagt gevoelens van angst en werkt goed bij stress en spanningen. Daarnaast wordt de olie veel gebruikt bij een onzuivere en vette huid.

Lichamelijk: Ylang Ylang werkt goed bij slaapproblemen die zijn ontstaan uit depressiviteit, angst of spanningen. 

Je kunt deze olie gebruiken bij futloos of breekbaar haar, een onzuivere of geïrriteerde huid en bij jeugdpuistjes. Een gezichtsmassage met Ylang Ylang laat de spieren in het gezicht ontspannen en (spannings)hoofdpijn zal verdwijnen.

Psychisch: Ylang Ylang geeft vertrouwen en een gevoel van geborgenheid. De zoete geur maakt het leven lichter en opgewekter. Emotionele blokkades worden op een zachte manier verholpen, zodat je weer kunt lachen en huilen om wat er allemaal is gebeurd. Daarnaast is het ook een vrouwelijke olie die zorgt voor een erotische stemming.

Let op!  Gebruik Ylang Ylang in kleine hoeveelheden. De olie is vrij sterk en zoet en kan daardoor hoofdpijn of zelfs braken veroorzaken. Wanneer je de olie mengt met een citrusolie kun je dit verhelpen.

Prijs € 18,95

Lemongrass

Een frisse olie die werkt als een zonnestraal en je direct een vrolijk gevoel geeft. Daarnaast werkt de olie koortsverlagend en versterkend.

Lichamelijk: Lemongrass olie werkt koortsverlagend en versterkend. Je kunt de olie preventief gebruiken bij schimmelinfecties. Bij grove poriën kun je er een crème van maken. Lemongrass  is een fijne olie bij het geven van een lymfedrainage, het versterkt de vaatwanden dus goed te gebruiken bij het bestrijden van aambeien en spataderen en het vermindert blauwe plekken. 

Tip: Doe tijdens en na het koken van kruidige of scherpe gerechten een paar druppels Lemongrass olie in de diffuser en de kookgeurtjes verdwijnen.  Deze olie ook goed te gebruiken om insecten zoals muggen, wespen en vliegen te weren.

Prijs € 6,95

Citroen

Citroen olie heeft anti-virale werking en is daarom een fijne ondersteuning bij griep en infecties aan de luchtwegen. Citroen zorgt ook voor een frisse wind door jouw geest. Je voelt je direct lichter en vrijer.

Lichamelijk: Citroen olie is een frisse olie met een sterke antivirale werking. Deze olie activeert de witte bloedlichaampjes en versterkt daardoor je weerstand.  Citroenolie is fijn als je last hebt van huidproblemen zoals wratten, eksterogen en sproeten, maar deze etherische olie helpt ook bij allerhande problemen aan het mondslijmvlies zoals: ontstoken tandvlees, mondzweertjes of pijnlijke tong. Het herpesvirus dat een koortslip veroorzaakt is ook met citroen aan te pakken. Maak hiervoor een lippenbalsem met daarin citroen, tea tree en bergamot.

Psychisch: Werkt als een frisse wind voor je geest. Druppel een paar druppels  olie in de diffuser en je voelt je weer helemaal in het hier en nu. Bij geestelijke vermoeidheid  zorgt deze olie ervoor dat je je lichter en vrijer voelt. 

Let op!  Voordat je Citroen olie op de huid gebruikt is het verstandig om altijd eerst een allergietest te doen. Gebruik deze olie niet in bad, want het kan de huid irriteren. Citroen olie is fotosensibel, dus pas op met zonlicht.

Prijs € 8,95

Kruidnagel

Deze olie geeft een heerlijke kruidige geur in huis en is goed in te zetten bij verschillende lichamelijke klachten, zoals kiespijn of andere ontstekingen, maar is ook fijn te gebruiken als je oude bagage los wilt loslaten.

Lichamelijk: Kruidnagelolie is vooral bekend om zijn verdovende werking. Bij kiespijn kun je een paar druppels op de ontstoken kies smeren. Deze olie werkt stimulerend op de hersenen en is zeer desinfecterend en bacterie dodend.  Is er iemand ziek in het gezin, maak dan een spray met gekookt water en een aantal druppels kruidnagel. Dit ondersteunt de genezing en beschermt overige gezinsleden.  .

Psychisch: Kruidnagelolie werkt op het materialisme, hij maakt begrip van vergankelijkheid. Kruidnagel maakt het gemakkelijker oude bagage achter te laten en maakt ontvankelijk voor nieuwe ervaringen en indrukken. De olie geeft het heel sterke besef dat hier op aarde alles wat ontstaat ook weer moet vergaan. Zij biedt de mogelijkheid met deze waarheid te leven.

Tip: Bestrijd wespen, vlooien en mieren met kruidnagelolie! 

Let op! Kan irriterend op de huid werken en niet bij zwangere vrouwen en kinderen gebruiken.

Prijs € 7,95

Patchouili

Patchouli olie is een bekende geur uit vroegere tijden. Deze olie heeft een grondende werking en biedt een fijne ondersteuning aan de huid.

 Lichamelijk: deze olie kan worden gebruikt om de huid te ondersteunen bij het aangaan van de strijd met schimmels. Denk aan voetschimmel en andere candida's. Patchouli stimuleert de doorbloeding van de huid en is daardoor goed in te zetten bij cellulitis. Bij huidproblemen zoals kloven, open poriën, onzuivere en vette huid of vurige littekens kan Patchouli ondersteunen. Als je deze olie in een basisshampoo verwerkt gaat het vet haar en roos tegen. Bij rimpels is de olie fijn om te combineren met Wierook olie.

Psychisch: Patchouli etherische olie staat bekend om haar grondende werking, werkt ontspannend en vermindert stress.

 Let op! Niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Prijs € 9,95

Kamperfoelie 

Kamperfoelie heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. De etherische olie zit boordevol antioxidanten, vitamine C en andere voedingsstoffen die gunstig zijn voor de huid en de algehele gezondheid. Deze olie wordt dan ook veel gebruikt in cosmetische producten.

Kamperfoelie zorgt er ook voor dat angstgevoelens, verdriet en stress verminderen. De geur werkt opbeurend en ontspannend. Het is een heerlijke zoete, exotische en frisse geur.

Let op! Kamperfoelie kan bij sommige mensen in hoge concentraties irritatie aan de huid veroorzaken. Gebruik de olie niet bij baby's en kinderen. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Niet op warme plaatsen bewaren. Kamperfoelie essentiële olie absoluut niet gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Kamperfoelie is fototoxisch en mag niet onverdund op de huid aangebracht worden of in de zon gebruikt worden.

Prijs € 14,95