Enkelvoudige oliën

Grove Den

Deze fris geurende olie werkt ondersteunend bij luchtwegaandoeningen. Het werkt slijmoplossend en antibacterieel, waardoor het een fijne olie is tijdens griep en verkoudheid. Bij een verstopte neus is dit een heerlijke olie voor in je stoomwater.

Grove Den werkt pijnstillend bij gewrichtsaandoeningen, zoals jicht en artritis. Daarnaast breng deze olie rust bij rusteloosheid en overprikkeling.

Deze olie heeft tevens een insect werende geur en houdt muggen en vliegen weg. Dus ook fijn om 's zomers in je diffuser op je slaapkamer te gebruiken.

Let op! Deze olie kan bij overgevoeligheid allergische reacties veroorzaken.

Prijs € 7,25 10 ml

Eucalyptus

Eucalyptus etherische olie werkt verlichtend bij verkoudheid, keelpijn, griep en andere infectieziektes. Wanneer je last hebt van je spieren is eucalyptus olie ook fijn om mee te masseren. Het ontspant de spieren en verstuikingen genezen sneller. Ook bij reumatische pijnen kan deze olie verlichting geven.

Let op! Eucalyptus olie kun je beter niet samen gebruiken met homeopathische geneesmiddelen.

Tip! Meng een paar druppels olie met een milde groene zeep om je huis mee schoon te maken. Het ruikt lekker en werkt desinfecterend.

Prijs € 6,95

Lavendel

Lavendelolie is een zeer veelzijdige olie. Lavendel geeft een fijne en frisse sfeer en is goed te gebruiken bij spanningen, stress en slapeloosheid. Het ontspant de zenuwen en is een fijne olie om te gebruiken bij het inslapen. Ook heerlijk in een voetenbadje voor het slapen gaan.

Lavendel heeft een kalmerend en ontspannend effect en is te gebruiken voor verschillende huidklachten en daarom een ideale olie voor in de verbanddoos. Je kunt het onder andere gebruiken bij snijwonden, brandwonden, puistjes, allergische reacties, insectenbeten, diverse soorten huiduitslag en als nabehandeling bij littekens.

Prijs € 11,50 10 ml

Mandarijn

Mandarijn zorgt voor een fijne en positieve sfeer, voor ontspanning en ondersteunt je om beter te slapen.

Deze frisse en zoete geur werkt ontspannend, maakt vrolijk en brengt je in contact met het kind in jezelf. Mandarijn olie is een warme en vrolijke olie die je de zonnige kant van het leven laat zien en je weer laat lachen.

Het is ook een hele fijne olie voor (kleine) kinderen. De olie werkt ontspannend en is fijn te gebruiken in een diffuser op de slaapkamer. Het zorgt voor een betere nachtrust en is een goede ondersteuning bij bedplassen.

Daarnaast stilt deze olie krampen en sterkt de maag. Ook te gebruiken bij slaap- en spijsverteringsstoornissen. De olie kan dan worden gemengd met een basisolie en op de maagstreek worden aangebracht.

Prijs € 8,35 10 ml

Pepermunt

Pepermunt staat bekend om zijn kalmerende werking op het spijsverteringskanaal. Het werkt krampwerend en pijnstillend.

Daarnaast is Pepermunt olie fijn in een diffuser bij griepklachten die samen gaan met koorts. De olie biedt verlichting bij hoofdpijn en koorts.

Bij hoofdpijn kun je de olie inademen en een druppel op de zijkant van je hoofd masseren.

Deze pepermuntolie werkt ook op de psyche als een verfrissende zeewind. Mist en wolken verdwijnen en er ontstaat een helder zicht op de dingen. De olie heeft een kristalheldere werking bij malende gedachten en wanneer alles er dof en vastgelopen uitziet. De horizon verbreedt zich en het hoofd klaart weer op.

Prijs € 8,50

Petitgrain

Deze frisse olie is goed inzetbaar als je stress hebt en dit zich uit in je spijsverteringskanaal. Je wordt er rustiger door en het verlicht spanningsbuikpijn. Petitgrain werkt stimulerend en opwekkend na een stressvolle dag en vrolijkt je op wanneer verdriet de overhand lijkt te krijgen. De olie is ook fijn voor je creativiteit, intuïtie en een helder waarnemingsvermogen.

Als toevoeging in zelfgemaakte crèmes werkt Petitgrain tegen vette en onzuivere huid en in shampoos tegen vet haar. Goed middel om striae minder vurig te maken en het werkt verstevigend op de huid.

Prijs € 9,65 10 ml

Sinaasappel

Van de geur van deze olie word je meteen vrolijk. Sinaasappelolie creëert een warme en aangename sfeer in huis.

Deze olie schenkt je vreugde en vitaliteit, verwarmt en neemt angst voor het nieuwe weg. Een fijne olie om vooroordelen mee op te ruimen en een ruim hart te hebben voor iedereen. Door de frisse en aromatische geur is de olie ook erg geliefd bij kinderen.

Gebruik sinaasappel olie in je diffuser. Ook fijn om te combineren met lavendelolie voor extra ontspanning

Prijs € 8,85 10 ml

Tea Tree etherische olie

Tea Tree olie is wetenschappelijk de meest onderzochte olie. Gebleken is dat Tea Tree olie schimmelinfecties, bacteriën en virussen te lijf gaat. Door deze eigenschap kan de olie op ieder terrein dat te maken heeft met infecties worden ingezet.

Tea Tree olie werkt ondersteunend bij o.a. schimmelinfecties, bacteriën en virussen en is daarom goed te gebruiken bij griep, verkoudheid en keelpijn. Maar ook bij verschillende huidklachten, zoals acne, een koortslip, zwemmerseczeem, jeuk of een schimmelnagel. Ben je gebeten door een insect? Meng dan een druppeltje Tea Tree olie met een basisolie aan en masseer zachtjes in. Dit verzacht de pijn en zorgt ervoor dat de jeuk verdwijnt.

Daarnaast heeft Tea tree olie een insect werende geur en is daarom goed te gebruiken om hoofdluis te voorkomen. Hoofdluis verspreidt zich zaak doordat jassen op scholen dicht bij elkaar hangen. Door 1 of 2 druppels tea tree olie in de kraag of capuchon van de jas van jouw kind te druppelen, voorkom je dat luizen overspringen en zich gaan nestelen.

Let op! breng de olie met mate rechtstreeks op de huid. Wanneer je de olie te vaak gebruikt, kan er huidirritatie ontstaan.

Prijs € 8,50 10 ml