Werking Edelstenen

Agaat

Agaat heeft een kalmerende, aardende, beschermende en stabiliserende werking en zorgt voor emotionele rust en balans. Deze steen bevordert geestelijke groei, door aanzet tot zelfreflectie. Agaat is ook fijn als je geconcentreerd moet nadenken. Je energie blijft bij je en je wordt minder snel afgeleid door externe prikkels. Agaat geeft zelfvertrouwen en helpt je om praktische oplossingen te vinden. Agaat is daarom ook een fijne steen op je werkplek.

Agaat Botswana

Naast de algemene eigenschappen van agaat heeft Agaat Botswana een beschermende en troostende werking. Het ondersteunt bij emotionele pijn, eenzaamheid, stress, piekeren en depressieve gevoelens. Het kan ondersteuning bieden bij angst en het loslaten van depressieve gedachten. Een geschikte steen voor gevoelige mensen en kinderen die veel last hebben van stress, angst en spanningen. Het maakt daadkrachtig en helpt je vooruit te komen als je het gevoel hebt vast te zitten. Fysiek werkt Agaat Botswana ontgiftend en heeft een positieve werking op seksuele problemen en de huid. Het kan ondersteunen bij het stoppen met roken.

Agaat Botswana is een hele geschikte steen voor kinderen die belast zijn met stress, angsten en spanningen. De energie van deze steen is zacht en rustig en daardoor heel geschikt voor gevoelige kinderen. Agaat Botswana kan tevens ondersteuning bieden aan kinderen die in bed plassen. 

Amethist

Geeft inzicht, innerlijke rust, ondersteunt concentratie, verdrijft negativiteit en helpt los te laten. Amethist kan helpen bij slapeloosheid en verlichting bieden bij hoofdpijn en vermoeide ogen. Het is een zeer veelzijdige steen met een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf. Deze steen is goed in te zetten als je je zorgen maakt, bij malende gedachten, hoofdpijn, migraine, verkramping van nek en schouders of slapeloosheid. Vanwege haar reinigende werking is Amethist ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren.

Roze Amethist

Een krachtige steen, met tegelijkertijd een fijne zachte, ontspannen en liefdevolle energie. Het is een steen die houvast en troost biedt in lastige tijden. Roze Amethist zorgt voor balans en brengt je dichter bij je hart. Het is een fijne steen om mee te mediteren en om de diepere lagen in je zelf te ontdekken. Roze Amethist sterkt het weten, je intuïtie en helpt je om vanuit je hart verbinding te maken. Een fijne edelsteen om in een praktijk te zetten als je met energie werkt, zowel voor jezelf als voor je cliënt.

Apofyliet

Een mineraal uit Puna, India en een krachtige geleider van energieën. Apofyliet heeft een kalmerend effect en geeft een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid. De steen maakt mentale blokkades en vastzittende emoties vrij, vermindert gevoelens als angst, stress, onzekerheid en zorgen en heft blokkades op zoals ongezonde gedrag,- en denkpatronen. Het is een sterk reinigende steen voor lichaam en geest en stimuleert helder nadenken.
Fysiek heeft Apofyliet een positieve werking op het ademhalingsstelsel, werkt ondersteunend bij astma en geeft verlichting bij allergieën. Ook heeft de steen een positieve werking op de slijmvliezen, de huid en de zenuwen.
Doordat Apofyliet een krachtige spirituele steen is, is deze fijn te gebruiken bij het mediteren.

Aquamarijn

Heeft een kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk, maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk.  De steen bevordert communicatie en kennisoverdracht, helpt bij het goed verwoorden van ideeën en biedt ondersteuning bij spreken in het openbaar of bij het voor de klas staan. Het is een goede steen om bij je te hebben als je iets af wil ronden, want het maakt dynamisch, volhardend, doelgericht en succesvol. Het zorgt bij verwarring voor een heldere geest, verscherpt de waarneming en bevordert zelfexpressie. Aquamarijn is ook fijn tijdens het mediteren.  

Aventurijn Groen

Groene Aventurijn is een steen van optimisme en levenslust en geeft vertrouwen in nieuwe situaties of bij veranderingen, zowel op je werk, als in het dagelijks leven.  Deze steen heeft een positieve werking op bloeddruk en hart, heeft een kalmerende en pijnstillende werking, biedt ondersteuning bij stressgerelateerde hoofdpijn  en is fijn als je koude voeten of handen hebt.  Groene Aventurijn heeft een fijne kalmerende werking, brengt malende gedachten in het hoofd tot rust en kan daarom bijdragen aan een goede nachtrust. 

Onrustige kinderen hebben veel baat bij Groene aventurijn. Ze worden rustiger, makkelijker in de omgang en slapen beter.

Aventurijn rood

Heeft een kalmerende en beschermende werking, zorgt voor ontspanning en geduld, maakt toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Negatieve gevoelens als boosheid en irritatie worden minder. Deze steen stimuleert besluitvaardigheid, assertiviteit, doorzettingsvermogen, daadkracht en creativiteit, helpt je om doelen te stellen en deze tot uitvoering te brengen.

Daarnaast beschermt Rode Aventurijn tegen negatieve invloeden van buitenaf zoals bijv. elektrische straling en vervuiling. Fysiek werkt deze steen pijnstillend en kalmerend en heeft een positieve werking op de ogen, het zenuwstelsel, de spieren en bindweefsel en kan ondersteuning bieden bij klachten als stotteren en blozen.

Bergkristal

Geeft positieve energie en balans en versterkt wilskracht en helder denken. Een fijne steen als je piekert over een probleem, je wil concentreren en behoefte hebt aan doorzettingsvermogen. Bergkristal reguleert de energie huishouding, geeft extra energie bij vermoeidheid en remt energie bij hyperactiviteit. Daarnaast werkt Bergkristal zuiverend en versterkt de werking van andere kristallen.  

Blauwe Kwarts

Heeft een rustgevende werking. Deze steen kalmeert de geest en verlicht angst. Het is een fijne steen om bij je te dragen wanneer je angstig bent of wanneer het je allemaal even teveel wordt. Het is een zachte steen die je helpt om weer thuis te komen. Blauwe Kwarts stimuleert creativiteit en voorkomt wanorde. Daarnaast heeft deze steen een positieve invloed op het immuunsysteem en ondersteunt bij klachten van griep en verkoudheid.

Calciet Blauw

Werkt kalmerend en ontspannend, beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie vanuit het hart. Een fijne milde steen als je gevoelig en emotioneel bent.

Calciet Honing

Een warme, verzachtende en tegelijk krachtige steen die kan helpen met het loslaten van emoties en het verzachten van oude pijn. Deze steen zorgt voor een positieve levenshouding en laat je vertrouwen op je eigen gevoel en beschermt je gevoel in moeilijke tijden. 

Calciet Oranje

Deze sterk werkende steen heeft een mooie zachte uitstraling en werkt als een zonnetje door de uitstralende warmte. Oranje Calciet maakt blij en kan in een ruimte negativiteit ombuigen tot een vrolijke positieve sfeer.
Oranje Calciet heelt oude wonden, kan mensen met verdriet weer levensvreugde en positiviteit laten ervaren, geeft eigenwaarde en versterkt creativiteit. 

Celestien

Heeft een kalmerende, spierontspannende en pijnstillende werking. Daarnaast kan deze steen behulpzaam zijn bij kwalen aan ogen, oren, keel en bij onrustige benen. Celestien geeft duidelijkheid in het pad dat je loopt en bevordert creativiteit. De steen helpt om dromen beter te onthouden en geeft zelfvertrouwen, zodat je je beter durft te uiten en minder bang bent voor het onbekende. Verder draagt Celestien bij aan het creëren van een veilige omgeving, werkt helend voor lichaam en geest en zorgt voor evenwicht en rust. Een fijne steen om mee te mediteren.

Celestien is een heel goede edelsteen voor kinderen en baby's. Deze steen zorgt voor een mooie energie om in te slapen en te dromen. Het is ook een fijne steen voor kinderen met ADHD. Zij worden kalmer en geconcentreerder.
Celestien kan kinderen ondersteunen die buikpijn krijgen van spanning, of nerveus worden vlak voor een spannend moment, zoals bijvoorbeeld een kinderfeestje of schoolreisje. 

Citrien

Een vrolijke, zonnige en beschermende steen. De steen kan ondersteuning bieden bij depressies, geeft energie en is geschikt voor mensen die in een burn-out zitten of last hebben van vermoeidheidsklachten.
Citrien maakt je levenslustiger en heeft een positief effect op je zelfvertrouwen, je wordt uitgenodigd om stappen te zetten en je dromen na te jagen.

De Gouden Driehoek

Een unieke combinatie van Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Door de stenen in een driehoek te leggen versterken ze elkaars werking en zorgen ze voor positieve energie, liefde, rust, harmonie, bescherming en zuivering. Amethist neutraliseert stress, spanning en negatieve energie. Bergkristal brengt positiviteit en energie in de ruimte. Rozenkwarts geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Heliotroop

Heliotroop is een beschermende, aardende en zuiverende steen en versterkt het geheugen. Deze steen helpt je als je extreem vermoeid en uitgeput bent. Heliotroop heeft een kalmerend karakter en stimuleert je om grenzen te stellen en eens wat vaker 'nee' te zeggen. Het is een steen die helpt om keuzes te maken en hier vervolgens aan vast te houden.  Heliotroop is is een kalmerende steen  en daarom fijn om  's nachts bij je te dragen. Het helpt je om mooie dromen te ervaren en beschermt je tegen nachtmerries.  Je wordt beter en uitgeruster wakker. 

Labradoriet

Labradoriet beschermt tegen negatieve invloeden, geeft kracht, vertrouwen en inzicht. Het is een belangrijke beschermsteen die heelt wat is verzwakt en beschermt wat wordt bedreigd. De steen ondersteunt bij slaapproblemen en helpt tegen snurken. Labradoriet heeft een gunstig effect op de hormoonhuishouding en ondersteunt bij menstruatieklachten. Ook heeft de steen een gunstig effect op de spijsvertering en werkt bloeddrukverlagend. Het is een steen die rustig maakt en geconcentreerd. Het plaatst je met beide benen op de grond en maakt communicatief vaardig. Leert voor jezef opkomen. Labradoriet is ook een fijne meditatiesteen.

Deze steen beschermt tegen emoties en prikkels van buitenaf en daarom zeer geschikt voor hoogsensitieve personen.

Jadeiet

Een reinigende en beschermende steen, laat je in jezelf geloven en geeft vertrouwen en innerlijke rust. Daarnaast zorgt deze steen voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen helpt je negatieve emoties en irritaties los te laten. Jadeiet is goed voor nieren en bijnieren en zenuwstelsel en kan ondersteuning bieden bij een blaasontsteking. Jadeiet stimuleert het bedenken van allerlei nieuwe ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen.

Kwarts Geode paar

Geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid en verbinding, reguleert en brengt energie en helpt om in actie komen en je krachtiger te voelen. Deze heldere edelsteen zuivert de ruimte en het lichaam en brengt je in balans.

Maansteen

Maansteen heeft een sterke verbinding met de maan en vrouwelijke energie. De steen bevordert intuïtie en vruchtbaarheid, verzacht het hart en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. De steen heeft een sterk effect op slaap en dromen, helpt bij slapeloosheid en om dromen beter te onthouden. Het is een goede steen voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden en ondersteunt de zwangerschap, de bevalling en borstvoeding. Ook bij (pre) menstruele klachten, klachten na de bevalling en tijdens de overgang kan Maansteen ondersteuning bieden. Fysiek bevordert deze steen de stofwisseling en ondersteunt bij hormonale disbalans bij vruchtbaarheid, menstruatie, menopauze en zwangerschap.

Malachiet

Malachiet is een krachtige steen en één van de belangrijkste beschermers tegen negatieve energie.
De steen brengt emotionele balans, stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan helpen onderdrukte gevoelens naar boven te brengen. Hierdoor kun je positieve veranderingen maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los laten. De energie die deze steen uitstraalt is heilzaam voor het hart en harmoniseert het hartchakra. Het is een steen die je helpt om emotioneel in evenwicht te blijven en vergroot het vermogen om te zien waar je eigen emotionele valkuilen liggen. Fysiek werkt Malchiet ontgiftend, bloeddrukverlagend, versterkt het immuunsysteem en bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam. 

Mosagaat

Mosagaat werkt aardend en helpt je om terug te komen bij jezelf. De zachte energie werkt stabiliserend op lichaam en geest en is dan ook een fijne steen om bij je te dragen na een periode van ziekte of emotionele spanningen. Mosagaat laat angsten en stress verdwijnen en helpt je te ontspannen.
Fysiek ondersteunt Mosagaat bij oorklachten, oorsuizen, griep en verkoudheid, darmkrampen, hyperventilatie en andere stressgerelateerde klachten en werkt versterkend op het immuunsysteem, hart,- en bloedvaten en de longen.

Mosagaat is een fijne steen voor aanstaande en jonge moeders. De steen ondersteunt de zwangerschap in het algemeen, helpt tijdens de zwangerschap tegen zwaarmoedigheid, misselijkheid en het vasthouden van vocht. Mosagaat stimuleert een voorspoedige bevalling en helpt tegen postnatale depressies. 

Obsidiaan zwart 

Een krachtige steen, die sterk reinigend is en negatieve energie naar zich toe trekt en opneemt. Negatieve energie uit je lichaam, uit je omgeving, van straling etc. Obsidiaan zorgt ervoor dat je goed geaard bent, geeft (zelf)inzicht, bevordert persoonlijke ontwikkeling en helpt met het opruimen van ballast uit het verleden. Het is een sterk inzicht gevende steen, die je in je eigen spiegel laat kijken. 

Pyriet

Pyriet is een sterk aardende steen, die je met beide voeten op de grond zet. Als je Pyriet bij je draagt geeft dat je een positief en opgewekt gevoel, het versterkt je innerlijke wijsheid en zelfvertrouwen. Pyriet laat je als een spiegeltje zien hoe je echt bent, met al je goede en minder goede kanten, maar laat je ook om jezelf lachen. Pyriet werkt ondersteunend bij menstruatiekrampen, griep, verkoudheid en bronchitis. 

Rode Jade

Geeft kracht en bescherming en ondersteunt bij kwaadheid en frustratie. Leert voor jezelf opkomen en geeft zelfvertrouwen. Rode Jade helpt je met het creëren van je eigen plek en geeft je hart weer het gevoel van thuiskomen. Deze steen laat je zoeken naar je eigen pad in het leven en als je veel hebt meegemaakt helpt deze steen je om een nieuwe basis te leggen.

Rhodoniet

Is kalmerend, vermindert angst en bevordert herstel. Deze steen ondersteunt bij verdriet, scheiding en trauma's. Rhodoniet helpt je jezelf te accepteren en van jezelf te houden, je hoofd koel te houden en je balans terug te vinden tijdens een ruzie of in een vervelende situatie. Daarnaast stimuleert de steen begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie.

Rozenkwarts

De steen van de liefde en het hart met een mooie en zachte uitstraling.
Deze edelsteen brengt liefde, harmonie en rust en kan er voor zorgen dat je meer in verbinding komt te staan met je emoties. De steen opent het hart om liefde te geven en te ontvangen, bevordert zelfliefde en trekt mooie vriendschappen aan. Rozenkwarts in een ruimte schept een sfeer van harmonie, liefde en rust.

Seleniet

Bevordert rust en balans, stimuleert een heldere geest en is fijn om mee te mediteren. Seleniet staat o.a. bekend om zijn rustgevende en reinigende werking, het verhelderen van de geest en kan jong en oud helpen beter in slaap te vallen en fijne dromen te hebben. Seleniet is zelfreinigend, dus je hoeft deze niet op te laden en schoon te maken, Seleniet reinigt andere edelstenen door ze er tegenaan te leggen. 

Deze fijne steen helpt te herstellen van de indrukken die je gedurende de dag opdoet, kalmeert de zenuwen en helpt om sneller in slaap te vallen Het is daarom een hele fijne steen voor hoog sensitieve kinderen om prikkels sneller te verwerken en los te laten

Sodaliet

Deze steen vermindert prikkelbaarheid en onrust, geeft inzicht, bevordert zelfacceptatie, geeft meer zelfvertrouwen en helpt om trouw te blijven aan jezelf. Sodaliet verminderd schuldgevoelens en helpt je om de waarheid te durven uiten en meer te vertrouwen op je intuïtie. Daarnaast adsorbeert Sodaliet elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers of mobiele telefoons. Op lichamelijk vlak ondersteunt Sodaliet bij ontstekingen en zorgt voor een evenwichtige stofwisseling. Als je veel vocht vasthoudt kun je er baat bij hebben om Sodaliet bij je te dragen. Deze steen helpt bij oververmoeidheid, werkt bloeddrukverlagend en heft fysieke en geestelijke blokkades op. Sodaliet biedt ondersteuning bij keelklachten, klachten in het halsgebied, strottenhoofd en stembanden.

Tijgeroog

Tijgeroog is een beschermende steen die je in balans brengt.
De steen geeft zelfvertrouwen en concentratie en bevordert doorzettingsvermogen. Het is daarom een fijne steen om bij je te dragen tijdens het studeren of werken. Het zet je aan tot actie en verbetert je nieuwsgierigheid.
Tijgeroog beschermt je tegen negatieve energieën en versterkt je intuïtie. 

Zwarte Toermalijn

Een aardende, beschermende en reinigende steen, die zeer geschikte is om te gebruiken als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen werkt als een soort schild, helpt negatieve energie afvoeren en zet negatieve energie om in positieve. Hierdoor worden de energiebanen gereinigd en in balans gebracht. Toermalijn helpt je in je kracht te staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aan te nemen.