Verlicht hoofdpijn of migraine op een natuurlijke manier met één van deze zelfgemaakte hoofdpijnrollers

14-01-2023

Hoofdpijn en migraine zijn veel voorkomende klachten waar iedereen wel eens last van heeft. Van spanningshoofdpijn, tot stress en hormonale hoofdpijn. Etherische oliën kunnen hierbij verlichting geven. Aromatherapie wordt daarom ook veel ingezet bij hoofdpijn.

Benodigdheden:

Blend 1

  • 1 roll on flesje van 10 ml
  • 4 druppels Lavendel etherische olie
  • 3 druppels Pepermunt etherische olie
  • 3 druppels Eucalyptus etherische olie
  • Jojoba olie

Blend 2

  • 1 roll on flesje van 10 ml
  • 4 druppels Pepermunt etherische olie
  • 3 druppels Eucalyptus etherische olie
  • 2 druppels Wierook etherische olie
  • Jojoba olie

Meng de etherische oliën in het rollerbalsem flesje, vul dit aan met de Jojoba olie en schudt het goed door elkaar.

Lavendelolie heeft ontspannende en pijnstillende eigenschappen. De olie ontspant de spieren en vermindert stress en angstklachten. Hierdoor is de olie heel geschikt voor spanningshoofdpijn. Ook zorgt lavendelolie ervoor dat hormonen in balans worden gebracht. Dit is één van de veelvoorkomende oorzaken van migraine en hoofdpijn bij vrouwen.

Pepermuntolie heeft een stimulerende en verkwikkende werking en een verkoelend effect. Deze olie vermindert het gevoel van misselijkheid bij migraine en ontspant spierverkrampingen.

Eucalyptusolie verlicht de druk van de sinus, die voor een groot deel verantwoordelijk is voor hoofdpijn. De olie heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en maakt de luchtwegen vrij. Ook heeft Eucalyptusolie een ontspannende werking op de spieren, waardoor de olie goed werkt bij spanningshoofdpijn.

Wierook etherische olie werkt pijnstillend en ontstekingsremmend en maakt de luchtwegen vrij. Het is daarom een goed natuurlijk middel om hoofdpijn door verkoudheid tegen te gaan. Hoewel onderzoek naar dit onderwerp nog beperkt is, lijkt het erop dat Wierook etherische olie de hormoonspiegel in balans houdt. Hierdoor lijkt de olie één van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn bij vrouwen tegen te kunnen gaan.

Gebruik: Rol bij hoofdpijn over je nek en schouders en voorzichtig bij je slapen en de haargrens, maar pas op bij de ogen!

Probeer zelf uit welke hoofdpijn blend jij het fijnst vindt! 

Let op: Deze rollers mogen niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding en zijn veilig te gebruiken vanaf 8 jaar!

Wil je liever een kant en klare hoofdpijn roller gebruiken? Bestel dan de Tension Buster roll on:

 https://www.puursanlochem.nl/hoofdpijn/