Maak zelf een massage olie met etherische oliën

19-01-2023

Het is heel fijn om een ontspannende massage te geven of te ontvangen.

Baby's en kleine kinderen slapen heerlijk als hun voetjes voor het slapen gaan even lekker gemasseerd worden of hun buikje bij darmkrampjes.  Maar ook grote kinderen en volwassenen die wel wat ontspanning kunnen gebruiken genieten hiervan. Daarnaast is het een goede manier om prikkels los te laten.

Je kunt heel eenvoudig je eigen massage olie maken met een ontspannende etherische olie. Etherische oliën geven een fijne werking aan je massage olie en daar kun je eindeloos mee combineren. Gebruik wel altijd 100% natuurlijke oliën, zoals die van De Groene Linde. 

De basis olie ofwel draagolie is het belangrijkste ingrediënt. Deze wordt gebruikt om etherische oliën te verdunnen, voordat ze op de huid worden aangebracht. Een goede draagolie voedt de huid, heeft een lange houdbaarheid, verstopt de poriën niet en maakt geen vlekken op kleding.

Ik gebruik zelf altijd Jojoba olie van De Groene Linde. Deze olie is vocht inbrengend, anti bacterieel en reguleert het aanmaken van talg, waardoor deze olie ook geschikt is voor een vette huid. De olie bevat een hoog gehalte aan vitamine C en verbetert de elasticiteit van de huid.

Gebruik voor baby's en kleine kinderen 1 á 2 druppeltjes Lavendel, Kamille of Mandarijn etherische olie per flesje van 10 ml. en vul dit aan met een fijne basisolie. Schud het flesje daarna zachtjes, zodat het goed mengt. Warm de olie voordat je begint te masseren altijd even goed op in je handen of maak het flesje warm in een bekertje warm water.

Voor oudere kinderen en volwassenen kun je bijvoorbeeld een massage olie maken voor meer ontspanning, tegen spierpijn of bij verkoudheid. Voeg dan max. 5 druppels etherische olie toe per 20 á 30 ml. basisolie. Hiervoor kun je o.a. Lavendel, Pepermunt, Eucalyptus, Sinaasappel of Mandarijn gebruiken.