Baby's en Kinderen

Baby's vanaf 3 maanden

Een roomspray die veilig is voor jonge kinderen en baby's vanaf drie maanden

  • Sterrenstof met heerlijke Lavendel zorgt voor rust en ontspanning. Fijn om te gebruiken net voor het naar bed gaan.
  • Rainbowmist met de heerlijke geur van Rozen, altijd inzetbaar en zo lief, zoet en zacht.
  • Zonnestraal met een heerlijke zoete geur van Neroli, om de dag zonnig en vrolijk te beginnen.

De Groene Linde heeft deze fijne en schattige roomsprays ontwikkeld op basis van Hydrolaten. Een Hydrolaat is een restproduct van het destillatie proces, het water wat verhit is en als stoom langs het plantenmateriaal wordt gevoerd. Tijdens het condenseren blijft er een minimale hoeveelheid etherische olie achter in het water. Dit wordt als Hydrolaat verkocht en is op verschillende manier toepasbaar. Door de lage hoeveelheid etherische olie is het heel geschikt voor jonge baby's en kleine kindjes. Let er wel op dat het water is, dus de spray zal vochtig aanvoelen. Gebruik per keer niet te veel en schud even goed voor gebruik.

Prijs € 15,95 3 x 10 ml

Sterrenstof, Voor de allerkleinsten!

Sterrenstof roomspray is speciaal gemaakt voor jonge baby's.

Met heerlijke lavendel om voor rust en ontspanning te zorgen. Fijn om te gebruiken net voor het naar bed gaan.

Deze lieve, zachte en milde roomspray is gemaakt van Lavendel water en zorgt voor rust en ontspanning voor het slapen gaan.

Gebruik deze Spray een minuut of 10 voordat je baby in zijn of haar kamertje komt. Let er wel op dat het water is, waardoor de spray vochtig aanvoelt. Gebruik daarom per keer niet te veel en schud even goed voor gebruik.

Deze spray is veilig voor jonge baby's vanaf de geboorte.

Prijs € 15,95 100 ml

Baby's vanaf 6 maanden

Cough & Cold, tegen een verstopt neusje

Het is heel vervelend als je jouw kleine baby'tje verkouden ziet en je niet zoveel kunt doen om dit te verlichten. Daarom is hier speciaal voor baby's vanaf 6 maanden een nieuwe geurlijn voor gemaakt.

Ingrediënten: Ravensera, Lavendel, Limoen, Rosalina 

Badolie: Een badolie op basis van Amandel-, Avocado-, Druivenpit olie en Mulsifan, zodat jouw kindje lekker kan stomen in een badje. Door de warmte van het water komt de geur vrij en deze verlicht de klachten. 

Etherische olie: Doe een paar druppels in een diffuser, zodat deze zich verspreidt door de ruimte. Zet de diffuser een half uurtje voor het slapen gaan aan op de kinderkamer en zet deze uit wanneer je jouw kindje naar bed brengt, zodat de geur niet te heftig is. Zet bij verkoudheid de diffuser overdag af en toe in de huiskamer aan, zodat jouw kindje ook dan ondersteunt wordt. Ook kan je en druppeltje op een doekje of knuffeltje van jouw kindje druppelen en in of naast het bedje leggen. 

Roll On: Een handig product om altijd bij je te hebben. Doordat de etherische olie al is aangelengd met Jojoba olie kan je deze direct gebruiken. Rol voorzichtig met de roller op de plekjes waar het nodig is.

Prijs Badolie € 12,95 /
Etherische olie € 16,95
Roll on € 12,95

Safe & Secure

Deze olie zet jouw kindje goed in zijn of haar basis, zodat de energie goed door het lichaampje stroomt. Fijn om te gebruiken bij kleintjes die moeite hebben met slapen of onrustig zijn. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid, en zorgt er ook voor dat je kindje zich kan overgeven aan de rust.

Doe een paar druppels in een diffuser, zodat deze zich verspreidt door de ruimte. Zet de diffuser een half uurtje voor het slapen gaan aan op de kinderkamer en zet deze uit wanneer je jouw kindje naar bed brengt, zodat de geur niet te heftig is.

Ingrediënten: Lavendel, Tangerine, Bergamot Reggio, Neroli en Atlasceder.
Geschikt voor baby's vanaf 6 maanden. 

Prijs € 16,95

Stars & Dreams

Deze olie is heerlijke om te gebruiken voor het slapen gaan. Sluit de dag rustig af en creëer samen met jouw kleintje een bewust momentje van ontspanning voor het slapen gaan. De etherische oliën in deze producten hebben een rustgevend effect en staan bekend om hun ontspannende werking.

Doe een paar druppels in een diffuser, zodat deze zich verspreidt door de ruimte. Zet de diffuser een half uurtje voor het slapen gaan aan op de kinderkamer en zet deze uit wanneer je jouw kindje naar bed brengt, zodat de geur niet te heftig is. 

Ingrediënten: Lavendel, Mandarijn, Kamille Rooms 10% en Palmarosa

Prijs € 16,95

Slaap Schaapje

Etherische olie en Roomspray

Een fijne zachte geur frequentie die kindjes vanaf 6 maanden kan ondersteunen om lekker te gaan slapen.

Lavendel en lavendin staan bekend om hun ondersteuning bij het slapen gaan. Kamille kalmeert en ontkrampt en Mandarijn zorgt voor een fijne sfeer.

Voor kindjes vanaf 6 maanden:
Verdamp of spray deze geurfrequentie voor het slapen gaan in de slaapkamer. Doe dit een minuut of 10 voordat je kindje in de kamer komt. Gebruik niet meer dan 2 druppels olie in een diffuser.
Voor kindjes vanaf 2 jaar:
Jouw kindje mag gewoon in de ruimte zijn wanneer je de roomspray gebruikt of de diffuser aan hebt staan.
Je kunt deze spray ook als Auraspray gebruiken door boven het hoofd te sprayen. Laat jouw kindje de ogen sluiten en de adem 5 tellen inhouden.Ingrediënten: Lavendel, Lavendin Ardèche, Mandarijn en Roomse Kamille 10%.

Prijs € 16,95 olie 10 ml of spray 50 ml

Bescherming tegen muggen vanaf 6 maanden, verkrijgbaar in olie, roller of spray.

Tegen jeuk van insectenbeten vanaf 6 maanden 

Prijs € 12,95

Kindjes vanaf 1 jaar

Uilenbuilen balsem

Voor alle kindjes die gevallen zijn en een blauwe plek of een buil hebben is dit een hele fijne balsem. De balsem verlicht de pijn en laat builen en blauwe plekken sneller verdwijnen. Smeer de balsem zachtjes op de zere plek.

In de balsem zit Arnica olie verwerkt, die bekend staat om haar helende werking bij blauwe plekken. De etherische oliën die in de balsem verwerkt zijn hebben een kalmerende werking op de emoties van jouw kindje. Jouw kindje zal sneller over de schrik heen zijn en de pijn eerder vergeten. Fijn om in huis te hebben wanneer je kindje begint te lopen.

Let op: Deze balsem niet gebruiken op een huid die kapot is.

Ingrediënten: Arnica olie, Amandel olie, Kamille olie, Calendula olie, Lavendel, Kamille rooms, Tea tree en Imortelle

Prijs € 16,95

Kindjes vanaf 2 jaar

Kalme Kikker

Een fijne etherische olie voor kindjes die meer rust in hun hoofd kunnen gebruiken. Fijn om te gebruiken na een drukke dag op school of bij onrust voor het slapen gaan.

Veel kindjes voelen vaak onrust in hun hoofd, hebben moeite om dit te verwerken en kunnen dit niet uiten.

De Kalme Kikker maakt onrustige hoofdjes weer rustig.

Ingrediënten: Hyssop, Bergamot Reggio, Ylang ylang, Benzoë, Patchouli, Mandarijn en Lavendel

Etherische olie: De olie is fijn om te verdampen in een diffuser, bijvoorbeeld als kinderen uit school komen, aan het einde van de dag of voor en tijdens het slapen.

Roll-on: De roller is heel geschikt om aan jouw kindje mee te geven naar school, een feestje of tijdens het spelen. Roll zo vaak als nodig een beetje olie op de polsen en achter in de nek. Kinderen voelen zelf goed aan wanneer ze dit nodig hebben. 's Avonds voor het slapen is het ook een fijne roller onder onder de voeten te gebruiken.

Spray: vanaf 2 jaar kan de spray gebruikt worden als roomspray, spray het dan lekker in de kinderkamer.

Vanaf 4 jaar: Spray 2 a 3 keer boven het hoofd van jouw kindje terwijl hij of zij de ogen dicht heeft en stilstaat, zodat de nevel rustig kan neerdalen.

Prijs spray € 16,95 / roller € 12,95 / olie €16,95

Kippendroom

Een fijne etherische olie voor kindjes die onrustig slapen. Wanneer ze last hebben van nare dromen en nachtmerries zorgt deze geur er voor dat ze weer rustig verder kunnen slapen.

Door middel van dromen verwerken we alle gebeurtenissen van de dag, maar voor kindjes kan dit soms wat veel zijn. Met Kippendroom etherische olie slapen kinderen rustiger.

Etherische olie: Verdamp deze olie in een diffuser of breng je kindje 's avonds tot rust met een voetmassage. Meng dan een basisolie met een druppel Kippendroom etherische olie en masseer zachtjes de voetjes. Dit zorgt er ook meteen voor dat de kindjes beter in hun lichaam komen en meer rust ervaren.

Spray: vanaf 2 jaar kan de spray gebruikt worden als roomspray, spray het dan lekker in de kinderkamer.

Vanaf 4 jaar: Spray 2 a 3 keer boven het hoofd van jouw kindje terwijl hij of zij de ogen dicht heeft en stilstaat, zodat de nevel rustig kan neerdalen.

Ingrediënten: Lavendel, Lavendin Ardèche, Scharlei, Moeder aarde, Roomse Kamille 10%

Prijs spray en olie € 16,95

Knuffelbeer, voel je veilig bij mij

Knuffelbeer geeft een veilig gevoel en is voor kindjes die het moeilijk vinden om uit hun veilige en bekende omgeving te zijn. Bijvoorbeeld als ze het in het kinderdagverblijf of op school lastig vinden om zich aan te sluiten bij andere kindjes en zich terug trekken om zo de veiligheid voor zichzelf te creëren.
Als er grote veranderingen plaatsvinden. Als één van de ouders een paar dagen van huis is of als het gezin gaat verhuizen. Je kunt deze geurfrequentie als een 'geurbrug' gebruiken. Vertel over de verhuizing en verspreid de Knuffelbeer spray in de ruimte. In de nieuwe slaapkamer kun je de geur weer sprayen en je kindje zal rustig kunnen slapen in zijn of haar nieuwe kamertje.
Als ouders gaan scheiden is dit een hele mooi geur om je kind te ondersteunen.

Vanaf 4 jaar kun je deze spray ook als Auraspray gebruiken door boven het hoofd te sprayen. Een effectieve en snelle manier om de Knuffelbeer olie om je kindje heen te krijgen. Spray een paar keer boven het hoofd en om je kindje heen, terwijl het de ogen dicht heeft. Laat je kindje de adem 5 tellen inhouden en laat de nevel even neerdalen om zo het effect te vergroten.

Ook voor oudere kinderen (en volwassenen) is dit een hele fijne frequentie om te gebruiken. Is jouw kind 8 jaar en toe aan een iets krachtigere frequentie, dan kun je overstappen naar de HSP lijn.

Ingrediënten: Hyssop, Bergamot Reggio, Ylang Ylang, Benzoe, Patchouli, Mandarijn

Prijs € 16,95 50 ml 

Monstertjes Spray

Een fijne spray voor kinderen die last hebben van angsten in de nacht. De spray verjaagt monsters en zorgt voor een fijne en rustige nacht.

Je kunt er bijvoorbeeld samen met je kindje een ritueel van maken wanneer je kindje niet durft te slapen, omdat hij of zij enge monsters ziet en hoort. Ga samen op jacht naar monsters en spray door de slaapkamer van je kindje. Of vertel een verhaaltje voor het slapen gaan, waarin jouw kind de hoofdrol speelt en een echte held is, omdat hij of zij met de toverspray alle enge monsters kan wegjagen.

Ingrediënten: Mandarijn, Ylang Ylang, Sinaasappel.

De Mandarijn en de Ylang Ylang zorgen ervoor dat de angst wordt verminderd en geven een positief gevoel, Sinaasappel zorgt voor meer ontspanning.

Prijs € 16,95 Spray 50 ml

Verkouden Neusjes

Een milde olie tegen verkoudheid en griep. 

Verkouden Neusjes is heel geschikt voor kleine kinderen die verkouden zijn. De olie is fijn om te verdampen in een diffuser overdag in de woonkamer en in de kinderkamer voor het slapen gaan. Combineer deze olie 's avonds met een druppel Lavendel olie voor extra ontspanning.

Wanneer jouw kindje verkouden is, kun je ook een druppeltje in het badje doen.

Ingrediënten: Kruizemunt, Lavendel, Citroen en Tea Tree 

Prijs € 16,95

Leeuwenkracht

Kom maar op! Je kunt het!

Leeuwenkracht geeft je kindje vertrouwen.  

Een fijne olie voor kindjes die het moeilijk vinden om nieuwe dingen aan te gaan. 

Leeuwenkracht geeft je kindje wat meer daadkracht, zodat het zich minder onzeker voelt.

Ingrediënten: Grove Den, Petitgrain, Vanille, Dille, Bergamot Reggio, Patchouli, Vetiver

Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Prijs spray € 16,95 / roller € 12,95

Reinigen, gronden, beschermen 

Speciaal voor peuters een zakje met 3 kleine flesjes auraspray.

Inhoud:

Schud maar van je af: Een reinigende Auraspray op basis van Toverhazelaar hydrolaat. De spray zorgt ervoor dat het energiesysteem van je kindje wordt gereinigd. Alle opgehoopte energie kan vrij stromen en je kindje kan weer zichzelf zijn. Vooral fijn om in te zetten nadat je kindje van de opvang of school komt of naar een speelafspraak gaat.

Voetjes op de grond: Een grondende Auraspray op basis van Rozen hydrolaat. Een milde en veilige manier om de energie van je kindje naar de grond te krijgen. Fijn om in te zetten als je merkt dat je kindje veel in zijn of haar hoofd zit of als hij of zij onrustig is.

Sterretjes om je heen: Een beschermende Auraspray op basis van Neroli hydrolaat. De spray beschermt het energieveld van je kindje. Hierdoor raakt je kind niet "vol" en lekt er geen energie weg, waardoor hij of zij kribbig of moe kan worden. Fijn om in te zetten voordat je kindje naar de opvang, school of een speelafspraak gaat.

Reinigen, gronden, beschermen is de basis voor een goede balans.

Prijs € 15,95

Kindjes vanaf 4 jaar

Kinderzakje 'reinigen, gronden, beschermen'

  • Olifantje, zet me op de grond: drukke kindjes kunnen vaak wel wat gronding gebruiken. Dit is een fijne spray als je kindje te veel in zijn of haar hoofd zit.
  • Walvisje, maak me schoon: fijn om na een lange schooldag of na het spelen met vriendjes te gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat de opgedane energie uit het energieveld van jouw kindje verdwijnt. Dit geeft meer rust en balans in dat kleine lijfje.
  • Egeltje, bescherm mij: deze spray beschermt jouw kindje tegen energie van anderen. Hierdoor raakt hij of zij niet "vol" en lekt er geen energie weg, waardoor je kindje kribbig of moe kan worden. Fijn om in te zetten voordat je kindje naar school of naar een speelafspraak gaat.

Prijs € 15,95 3 x 10 ml

Egeltje, bescherm mij

Deze spray beschermt jouw kindje tegen energie van anderen. Hierdoor raakt hij of zij niet "vol" en lekt er geen energie weg, waardoor je zoon of dochter kribbig of moe kan worden. Fijn om in te zetten voordat je kindje naar school of naar een speelafspraak gaat.

Een effectieve en snelle manier om de Egeltje bescherming om je kindje heen te krijgen. Spray een paar keer boven het hoofd en om je kindje heen. Laat je kindje de ogen sluiten en de adem 5 tellen inhouden. Zo kan de alcohol verdampen en heeft hij of zij daar geen last van. Laat de nevel even neerdalen om zo het effect te vergroten.

Ingrediënten: Geranium, Ylang Ylang, Tangarine, Lavendel

Prijs € 16,95 50 ml 

Olifantje, Zet me op de grond

Een fijne spray voor drukke en onrustige kindjes. Wanneer kinderen niet goed gegrond zijn, zitten zij veel in hun hoofd, ervaren veel onrust en hebben daardoor moeite om in slaap te komen. 

Met de Olifantje, zet me op de grond spray komen ze beter in hun lichaam en zijn ze rustiger.

Ingrediënten: Spar, Cananga, Rozenhout, Patchouli en Vanille

Prijs € 16,95

Walvisje, maak me schoon

Fijn om na een lange schooldag of na het spelen met vriendjes te gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat de opgedane energie uit het energieveld van jouw kindje verdwijnt. Dit zorgt voor meer rust en balans in dat kleine lijfje.
Een effectieve en snelle manier om de Walvis reinigende olie om je kindje heen te krijgen. Spray een paar keer boven het hoofd en om je kindje heen, terwijl het de ogen dicht heeft. Laat je kindje de adem 5 tellen inhouden en laat de nevel even neerdalen om zo het effect te vergroten.
Ingrediënten: Lavendin, Marjolein, Tea tree, Citroen CO2, Bergamot Reggio, Petitgrain

Prijs € 16,95 50 ml 

Bedtime Smudge

Tijdens de nacht verwerken we alle indrukken van de dag en staan we open voor energie die niet bij ons hoort. Deze "ruis" zorgt ervoor dat we onrustig slapen, regelmatig wakker worden of vervelend dromen. Bedtime Smudge zorgt ervoor dat je diep slaapt en uitgerust wakker wordt.
De olie kan ook goed worden gebruikt voor kinderen die onrustig slapen. Doen dan een paar druppels in een diffuser, omdat het een krachtigere frequentie is.

Ingrediënten: Lavendel, reden, Tolubalsem, Bergamot Reggio, Laurier en Salie. Remedies: Bescherming, Cleansing en Protection. Kristallen: Rookkwarts, Mangano calciet, Tijgeroog, Fluoriet, Spectroliet en zwarte Obsidiaan

Prijs € 16,95 olie 10 ml

Fijne Dromen

Bij iedereen die last heeft van onrustige nachten, bijvoorbeeld door nachtmerries, mag deze olie niet ontbreken op de slaapkamer. De olie is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen. In de fase van ongeveer 4 tot 7 jaar hebben kinderen vaak te maken met nachtmerries. Ze kunnen dan goed ondersteund worden door deze olie. Fijne dromen bestaat uit de ingrediënten Scharlei, Kamille, Mandarijn en Sinaasappel. Met name de Scharlei is een grote steun voor kinderen met nachtmerries, Kamille werkt rustgevend en Mandarijn en Sinaasappel maken weer blij.

De olie is heel geschikt om te gebruiken in een diffuser op de slaapkamer of lekker in een voetenbadje voor het slapen gaan

Ingrediënten: Roomse Kamille 10%, Sinaasappel, Scharlei, Mandarijn

Prijs € 16,95 10 ml

Schaapje 14

Schaapje 14 is een heerlijke olie voor het slapen gaan. Wanneer drukke gedachten je uit je slaap houden, kan deze olie je weer tot rust brengen. 

De etherische oliën in Schaapje 14 zorgen ervoor dat je met je energie terug in je onderbuik komt. De geur haalt je uit je hoofd en brengt je terug naar jezelf.

Doordat er Moeder Aarde olie in verwerkt zit, voel je je warm en geborgen, waardoor je sneller en beter in slaap valt. 

Heel geschikt voor onrustige en drukke kinderen die de slaap niet kunnen vatten, omdat ze nog met de dag bezig zijn. 

Bij De Groene Linde zeggen ze... tel de schaapjes en bij het 14e schaapje slaap je! 

Ingrediënten: Moeder aarde essence en Lavendel

Prijs € 16,95

Slaap Zacht

Slaap Zacht is een fijne olie voor het slapen gaan. Het is een zachte, frisse geur die geschikt is voor volwassenen en kinderen (vanaf 3 maanden).
Een heerlijke olie voor in een diffuser in de slaapkamer of 's avond in de woonkamer. De ingrediënten staan bekend om hun ontspannende werking en helpen je om makkelijker in slaap te vallen.
Deze olie is ook fijn en ontspannen in een voetenbadje.

Ingrediënten: Roomse Kamille 10%, Mandarijn en Lavendel

Prijs € 16,95 olie 10 ml

Lavendel

Lavendelolie is een zeer veelzijdige olie en heel geschikt voor kinderen. Het geeft een fijne en frisse sfeer en is goed te gebruiken bij spanningen, stress en slapeloosheid. Het ontspant de zenuwen en is een fijne olie om te gebruiken bij het inslapen. Ook heerlijk in een voetenbadje voor het slapen gaan.

Lavendel heeft een kalmerend en ontspannend effect en is te gebruiken voor verschillende huidklachten en daarom een ideale olie voor in de verbanddoos. Je kunt het onder andere gebruiken bij snijwonden, brandwonden, puistjes, allergische reacties, insectenbeten, diverse soorten huiduitslag en als nabehandeling bij littekens.

Prijs € 11,95 10 ml

Mandarijn

Mandarijn is een frisse en zoete geur en een fijne olie voor (kleine) kinderen.

De olie werkt ontspannend, maakt vrolijk en is fijn te gebruiken in een diffuser op de slaapkamer. Het zorgt voor een betere nachtrust en is een goede ondersteuning bij bedplassen.

Daarnaast stilt deze olie krampen en sterkt de maag. Ook te gebruiken bij slaap- en spijsverteringsstoornissen. De olie kan dan worden gemengd met een basisolie en op de maagstreek worden aangebracht.

Prijs € 8,95 10 ml

Sinaasappel

Door de frisse en aromatische geur is deze olie erg geliefd bij kinderen. Van de geur word je meteen vrolijk. Sinaasappelolie creëert een warme en aangename sfeer in huis of op de kinderkamer.

Deze olie schenkt vreugde en vitaliteit, verwarmt en neemt angst voor het nieuwe weg.

Gebruik sinaasappel olie in de diffuser. Ook fijn om te combineren met lavendelolie voor extra ontspanning

Prijs € 8,95 10 ml